×
Νομικές Πληροφορίες

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή «cookies». Αυτές οι πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να αφορούν εσάς, τις προτιμήσεις σας ή τη συσκευή σας στο διαδίκτυο (υπολογιστή, tablet ή κινητό), χρησιμοποιούνται κυρίως για να κάνουν τον ιστότοπο να λειτουργεί όπως περιμένετε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies σε αυτόν τον ιστότοπο και να αποτρέψετε τη ρύθμιση μη βασικών cookies, κάνοντας κλικ στις παρακάτω επικεφαλίδες των διαφορετικών κατηγοριών. Ωστόσο, αν το κάνετε αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας από την τοποθεσία και τις υπηρεσίες που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε.

Βάση τούρτας με Φεγιεντίνη



Βάση τούρτας με Φεγιεντίνη

Φεγιεντίνη - Τρίμα Γκοφρέτας/ Βάφλας

Ένα προϊόν που αξίζει να το δοκιμάσετε και μπορείτε πλέον να το προμηθευτείτε από το CakeCraft σε συσκευασίες των 200γρ. Οι χρήσεις της Φεγιεντίνης είναι πάρα πολλές και σίγουρα το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!!!  

  •          Ιδανικό προϊόν για τραγανές βάσεις γλυκών
    Δοκιμάστε το σε τούρτες ,cheesecake και τάρτες!

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τι είναι εκείνο το τραγανό, σοκολατένιο μείγμα που θυμίζει ιδιαίτερα τα γνωστά πουράκια πραλίνας και το συναντούμε συνήθως στις τούρτες, είτε σαν βάση, είτε σαν ενδιάμεσο στοιχείο;;  Η απάντηση είναι Φεγιεντίνη (  Τρίμα γκοφρέτας / βάφλας ) αναμεμειγμένη με σοκολάτα 55% και πραλίνα.  Ακολουθεί συνταγή με τις βασικές αναλογίες:

ΒΑΣΗ ΦΕΓΙΕΝΤΙΝΗΣ (για τσέρκι διαμέτρου περίπου 23-25εκ.)

ΥΛΙΚΑ:

100γρ. Σοκολάτα 55%

200γρ. Πραλίνα

200γρ. Φεγιεντίνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα σε μπεν-μαρί και τις ενσωματώνουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φεγιεντίνη.

Ανακατεύουμε το μείγμα καλα και το μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση ή σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει. 

Extras:

  •          Σοκολατάκια:

Εκτελούμε τη παραπάνω συνταγή και στη συνέχεια στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι φτιάχνουμε σοκολατάκια σε ακαθόριστο σχήμα. Τέλος , τα  βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν (μπορούμε να προσθέσουμε και όποιο άλλο υλικό μας αρέσει πχ. ξηρούς καρπούς κ.α.)